fbpx
5 aktivnosti za okrepitev odnosa z vašim otrokom

5 aktivnosti za okrepitev odnosa z vašim otrokom

Ljubeznivi načini, kako pomagati pri razvoju otrokovih možganov

Prva leta otrokovega življenja so izjemno pomembna, saj predstavljajo temelj za srečo in zdravje v kasnejših letih. Če v tem času otroku zagotovite varno in ljubeče okolje, mu pomagate, da čustveno in duševno raste. Poskusite najti priložnosti za kakovostno preživljanje časa z vašim otrokom in se skupaj zabavajte! Preberite pet načinov za okrepitev odnosa z vašim otrokom in s tem pomagate njegovemu razvoju.

Čas za pogovarjanje

Potrebovali boste blazine in odeje, čim več obojega! Ob natrpanem delovniku najdite čas za počitek, se udobno namestite z vašim otrokom in se pogovarjajte. Crkljajte se, zabavajte, predvsem pa vašega otroka pozorno poslušajte in se odzovite pozitivno na zgodbice, ki vam jih bo otrok pripovedoval. To bo pomagalo vašemu otroku, da se bo znal umiriti, okrepilo bo vaše odnose in otroku povečalo občutek varnosti.

Posnemaj me!

Želite prebrati članek do konca?

Vabimo vas, da vpišite nekaj podatkov, da vam bomo lažje ponudili vsebino, ki je primerna za vas in vašega otroka, in lahko začnete uživati v raziskovanju Kuku sveta.

Prijava je in vedno bo brezplačna.

UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kuku! Še več jih je tu

Priporočeno

Pokukajte

Nasveti, ideje in namigi

Materino mleko je naravna superhrana s številnimi presenetljivimi zmožnostmi in dobrimi vplivi na dojenčka.

10 neverjetnih prednosti dojenja

Materino mleko je naravna superhrana, ki otrokom zagotavlja potrebno prehrano od trenutka, ko so rojeni, v prvih 1000 dnevih odraščanja in še dlje, če

Ko se vaš otrok začne gibati, je pred starši pomembna naloga zagotovitve varnega doma.

Varen dom za vašega otroka

Starševstvo je polno vznemirljivih “prvih” dogodkov: dojenčkov prvi prisrčen nasmeh, prvič se prevrne na trebušček, prvi čvrst obrok in seveda prvič, ko se vaš