fbpx
Danes si postala mamica!

Danes si postala mamica!

Materinstvo s seboj prinaša spremembe. Rojstvo otroka vas bo spremenilo kot osebo, iz para bo ustvarilo družino. Z rojstvom otroka mamica dobi privilegij in odgovornost vplivati ​​na življenje nekoga, od spočetja do zrelosti. Odnos, ki ga bo imel otrok od prvega dne do vas, bo oblikoval način, kako otrok doživlja svet, ljudi okoli sebe in celo samega sebe.

Vaše materinstvo se je začelo s spočetjem otroka. Raziskave jasno kažejo, da se način starševstva vas in vašega partnerja oblikuje še preden se otrok rodi. Med nosečnostjo boste začeli oblikovati močno čustveno povezavo z otrokom. Poleg tega bodo postala pomembna vprašanja povezana z vašo pripravljenostjo, da skrbite za otroka, se povežete z njim in ustvarite mrežo za podporo, ki bo otroku zagotovila najboljše možno odraščanje. Vsa ta vprašanja in odgovori, ki se bodo pojavila, ustvarijo sliko o starševstvu, otroku in vas kot materi še pred rojstvom.

Prvi dnevi skupnega življenja doma bodo polni izzivov in priložnosti za spoznavanje in povezovanje z vašim dojenčkom. Videz otroka se bo spreminjal in otrok se bo prilagajal okolju. Pri tem mu boste najbolje pomagali, če mu ponudite objem, topel stik in dotik, tako da se pogovorite z njim in se nasmehnete. Vzpostavljati boste začeli rutino hranjenja in spanja –  otrokov želodček je majhen, pogosto se bo zbujal, da bi jedel. V tem obdobju se bo tudi otrok veliko naučil. Priložnosti za učenje dojenčkov prihajajo iz vašega glasu, dotika, vonja in osebnega stika.

Zato že od prvega dne skupnega družinskega življenja:

Želite prebrati članek do konca?

Vabimo vas, da vpišite nekaj podatkov, da vam bomo lažje ponudili vsebino, ki je primerna za vas in vašega otroka, in lahko začnete uživati v raziskovanju Kuku sveta.

Prijava je in vedno bo brezplačna.

UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Pokukajte

Nasveti, ideje in namigi

Materino mleko je naravna superhrana s številnimi presenetljivimi zmožnostmi in dobrimi vplivi na dojenčka.

10 neverjetnih prednosti dojenja

Materino mleko je naravna superhrana, ki otrokom zagotavlja potrebno prehrano od trenutka, ko so rojeni, v prvih 1000 dnevih odraščanja in še dlje, če

Ko se vaš otrok začne gibati, je pred starši pomembna naloga zagotovitve varnega doma.

Varen dom za vašega otroka

Starševstvo je polno vznemirljivih “prvih” dogodkov: dojenčkov prvi prisrčen nasmeh, prvič se prevrne na trebušček, prvi čvrst obrok in seveda prvič, ko se vaš