O projektuKuku svet

Kuku svet - Zakladnica informacij za starše

Vemo, da si želite kar najbolje opraviti najtežjo, a hkrati najlepšo nalogo – nalogo starševstva. Ljubezen do vašega otroka že imate, za vse ostalo »starševsko« pa pokukajte v Kuku svet, prostor nasvetov, idej in namigov za novopečene starše, ki so jih za vas pripravili UNICEF-ovi strokovnjaki različnih področij.

Na Kuku svetu boste dobili strokovne nasvete, preverjene informacije in vsebine prijazne za starše otrok različnih starosti. Kukate lahko po kategorijah, ki pokrivajo prehrano, igro in ljubezen, tri ključne stvari, ki jih vaš otrok potrebuje na svoji poti zdravega in srečnega odraščanja. Vsebine pa so prilagojene glede na starost vašega otroka in tudi na to, ali ste mamica ali očka. Pokukajte tudi preverjene informacije o koronavirusu in o tem, kako zaščititi svojo družino.

Zakaj Kuku svet?

Naj se predstavim, moje ime je Maša Dakič, na UNICEF-u pa vodim program Starši otrok sveta od leta 2012. Ko nisem v službi (ki ji težko rečem služba, saj mi delo, ki ga opravljamo pomeni veliko več kot to), čas preživljam s svojo družino. Svojega sina bi težko na kratko opisala drugače, kot »čudovit«! Trenutno na vsako besedo poskuša najti rimo. Tudi, če pove kakšno rimo besede, ki (še) ne obstaja, pravi, da govori v borščini in mi v roke da navidezni slovar, da si sama prevedem, kaj je pravzaprav rekel. 

Ko sem bila noseča, sem se najbolj veselila, da ga spoznam. In nisem si predstavljala kako lep odnos bova vzpostavila. Niti kako utrujena bom. In kako me bo skrbelo. Pa kako zelo se bom z njim nasmejala.

Danes vem, da je važna le brezpogojna ljubezen. Ne glede na to, kje na svetu se nahaja. Brezpogojna ljubezen starša pomeni srečnega otroka. 

Brezpogojno ljubezen imate. Za vse ostalo »starševsko« pa smo z veseljem vaš kompas. Zato smo ustvarili Kuku svet s članki priznanih strokovnjakov na področju pediatrije, nutricionistike, psihologije, nevroznanosti itd., ki delujejo pod okriljem UNICEF-a, da vam zagotovimo relevantno pomoč pri najlepši nalogi.

Vabim vas, da vpišite nekaj podatkov, da vam bomo lažje ponudili vsebino, ki je primerna za vas in vašega otroka, in lahko začnete uživati v raziskovanju Kuku sveta.

Maša Dakič

Maša Dakič

Borova mamica in vodja programa Starši otrok sveta

Kuku! Nasveti so tu

Koristni nasveti, kako se lotiti pogovora z otrokom o tematiki vojne ter mu zagotoviti oporo in tolažbo.
Kako se z otroki pogovarjati o konfliktih in vojni
Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi lahko preprosto in pomirjujoče razložite svojemu otroku kako delujejo cepiva.
Cepiva: odgovori na pogosta vprašanja staršev
Vas zanima ali so cepiva varna in ali lahko prilagodite otrokov razpored cepljenja?
Kako se z otrokom pogovoriti o cepivih proti koronavirusu