Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli na spletnem mestu Slovenske fundacije za UNICEF. Z obiskom potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe spletnega mesta in jih v celoti sprejemate.

Lastnik spletnega mesta Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, Ljubljana (v nadaljevanju UNICEF Slovenija), si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Vsa besedila, slike in ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik spletnega mesta ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s tega spletnega mesta ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta, razen novic s pripadajočim foto- in video materialom, ki so namenjene prav javnim objavam.  

Lastnik spletne aplikacije Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, Ljubljana (v nadaljevanju UNICEF Slovenija), si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Osnovna določila

Storitev spletna aplikacija “Kuku svet” (v nadaljevanju: Storitev) Slovenske fundacije za UNICEF je brezplačno komunikacijsko orodje s podporniki (v nadaljevanju: Uporabniki storitve).

Pogoji uporabe storitve predstavljajo pravni dogovor med posamezno fizično ali pravno osebo (uporabniki storitve) in Slovensko fundacijo za UNICEF za uporabo te storitve. Kadar Uporabnik storitve uporablja storitev, ga zavezujejo določila teh pogojev uporabe.

Storitev je namenjena komunikaciji s podporniki, z namenom, da uporabnike storitve informiramo o starševskih vsebinah in UNICEF-ovi programih pomoči.

Uporabnik storitve lahko redno spremlja starševske vsebine, ki mu bodo v pomoč pri starševstvu. Vsebine vezane na UNICEF-ove programe pomoči v državah v razvoju pa so informativne narave in niso zavezujoče konkretni donaciji določenega uporabnika storitve.

Upravljanje aplikacije

Z aplikacijo lahko upravlja uporabnik storitve sam pod pogoji, ki jih določujejo splošni pogoji uporabe aplikacije. Slovenska fundacija za UNICEF ne prevzema odgovornosti za dejanja uporabnika storitve znotraj aplikacije. Ravno tako ponudnik ne prevzema odgovornosti za izgube podatkov, ki so bile posledice uporabnikovega ravnanja.

Uporabnik aplikacije ima pravico do tehnične pomoči preko spletne pošte na elektronskem naslovu podpora@superduper.si. Tehnična pomoč se izvaja v sklopu delovnega časa podizvajalca storitve SUPERDUPER, vsak delovni dan od 9. do 17. ure.

Ukinitev

Uporabnik storitve lahko spletno aplikacijo kadarkoli in brez posebnega razlogom, s predhodnim obvestilom ali brez, izbrišejo.

V primeru neaktivnosti uporabnika storitve, se naročnikov račun in aplikacija ne izbriše avtomatično. Prav tako se ne izbrišejo vsi podatki, katere je naročnik vnašal v storitev in podal ob soglasju.

Varovanje zasebnosti

UNICEF Slovenija zbira določene podatke o uporabnikih zgolj za namen zagotavljanja boljše storitve in komuniciranja s svojimi podporniki, vezano na uporabo storitve oziroma podporo pri uporabi storitve, kot tudi za spremljanje statistike njihove uporabe.

S strinjanjem s pogoji dovoljujete, da UNICEF Slovenija vaše podatke hrani in obdeluje z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom v državah v razvoju ter informiranja o svojem delu v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. UNICEF Slovenija se zavezuje, da boste do preklica obvestila poleg spletne aplikacije prejemali le po izbranem kanalu, ki ste ga določili v svojem uporabniškem profilu. Vaše podatke bomo hranili za namene obveščanja, kadarkoli pa jih lahko pregledate, zahtevate njihove popravke ali pa popoln izbris.

Ponudnik aplikacije shranjuje vse podatke na tehnično in programsko varovani računalniški opremi. Nobenih podatkov ni dovoljeno deliti s tretjimi osebami.

Zaščitene znamke

Vse znamke v spletni aplikaciji so zaščitene, če lastnik ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika.

Omejitev odgovornosti

sa besedila, slike in ostale vsebine, ki so prikazane v spletni aplikaciji, je izbral in uredil lastnik ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin.

Intelektualna lastnina v spletni aplikaciji, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s te spletne aplikacije ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika, razen novic s pripadajočim foto- in video materialom, ki so namenjene prav javnim objavam.

Vložitev pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik lahko morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, pošlje na elektronski naslov info@unicef.si, odjava@unicef.si ali po pošti na naslov UNICEF Slovenija, Pavšičeva ulica 1, 1000 Ljubljana. Posameznik lahko pritožbo odda tudi na sedežu UNICEF Slovenija.

Prav tako ima vsak Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši slovenske predpise ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.

Google Analytics

Spletna aplikacija »Kuku svet« uporablja Google Analytics, ki ga upravlja Google, Inc., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Google Analytics uporablja piškotke s katerimi je mogoče analizirati kako obiskovalci uporabljajo spletno aplikacijo. Podatke o uporabi, ki piškotek generira, vključno z uporabnikovim IP naslovom, so posredovani podjetju Google in se hranijo v ZDA. Google uporablja te podatke z nameno analize uporabe spletne strani. Na podlagi teh podatkov pripravi poročila o uporabi. Google lahko posreduje zbrane podatke tretjim osebam v kolikor je to zakonsko zahtevano ali v premerih ko tretje osebe obdelujejo podatke za podjetje Google. Google ne povezuje zbranih podatkov z uporabnikovim IP naslovom, kar zagotavlja, da so podatki povsem anonimni.

Poleg Splošnih pogojev poslovanja velja še Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Veljavnost: 1.3.2021